Innvendig arbeid i styrhus

Arbeidene på Fuglø har ligget i bero den siste tiden i påvente av svar på søknader om videre finansiering av arbeidene. Innredning i lugarene er i god gjenge og kledningene er i ferd med å komme på plass i styrhuset. Vi fikk også et lite velkomment besøk av uværet "Ole" som påførte Fuglø endel skader. Men det kunne ha gått så mye verre. Fuglø slet seg og var i ferd med å gå i moloen før et bergingslag fikk sikret henne natt til søndag 8 februar.

Stille etter stormen. Svineryggen gikk med denne gangen også.

Skadene vurderes.

Arbeidene med kledninger i styrhuset er i god gjenge. Dørken i fremre del var hevet, noe som gir rom for hydraulikkrør og kabler. Tidligere eier Normann Nilsen forteller at det nye styrhuset i aluminium ble hevet noe i forhold til det gamle. Dette for å gi bedre utsyn ved høyere dekkslast.

Kazic står for aluminiumsarbeidene.

Cederic legger spikerslag i akterdelen der bestikken og skipperlugaren ligger.

Peder isolerer og legger kledning.

Til alt hell hadde Norman Nilsen dokumentert det nye styrhuset fra 1983 innvendig. Dette gir oss muligheten å gjenskape det som gikk tapt i brannen, nesten ned til minste detalj. En utfordring har vært å finne skottpaneler med nogenlunde samme struktur som opprinnelig. Vi har heldigvis funnet produsenter som kan levere et større utvalg mønster på bestilling. Det blir ikke 100% som det gamle, men bortimot. I styrhuset var det relativt mørk kledning.

Akter, i bestikk og lugar var det lysere kledning. Dersom noen har lignende nylongardiner fra 70-80 tallet liggende på loftet er det bare å ta kontakt.

Den hvite himlinga er ordinær baderomslaminat.

Det samme blir benyttet i omramming rundt vinduene.

Kazic og Peder har montert det hydrauliske systemet til ror- og styremaskin.

Rorakslingen kommer opp i akterkant av messa.

Det er deksel i dørken for tilgang hydraulikkrør og koblinger.

På aluminiumsdørken skal det legges finerplater.

Midlertidig sveiv på rattkonsollen for å teste systemet.

1 kommentar:

  1. Jeg vil anbefale alle som leter etter forretningslån til Le_Meridian, de hjalp meg med lån på fire millioner dollar for å starte opp quiltingsvirksomheten, og det var raskt. Når jeg fikk et lån fra dem, var det overraskende hvor lett de hadde å jobbe med. De kan finansiere opp til $ 500.000.000.000 (fem hundre millioner dollar) i alle regioner i verden så lenge det kan garanteres 1,9% avkastning på prosjektene. Prosessen var rask og sikker. Det var definitivt en positiv opplevelse. Unngå svindlere her og ta kontakt med Le_Meridian Funding Service On. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. hvis du leter etter forretningslån.

    SvarSlett